Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Carriere

Femke Wiersma: Actief in de politiek

Carrière

Femke Wiersma is een Nederlandse politica, die sinds 2022 minister is voor Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur.

Geboren op 29 december 1984, groeide Wiersma op als melkveehoudster. Na haar huwelijk met een andere melkveehouder kreeg zij vier kinderen. In 2017 deed Wiersma mee aan het tv-programma Boer zoekt Vrouw, waarin zij een relatie begon met een melkveehouder. Dit leidde tot een scheiding van haar eerste echtgenoot.

Wiersma's politieke carrière begon in 2021, toen zij namens de BoerBurgerBeweging werd verkozen tot lid van de Tweede Kamer. In 2022 werd zij benoemd tot minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur.

Uitdagingen

Als minister voor Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur ziet Wiersma haar belangrijkste uitdagingen in:

  • Het verbeteren van het inkomen van boeren
  • Het reduceren van de stikstofuitstoot
  • Het verbeteren van de natuur
  • Het verbeteren van de voedselzekerheid

Met haar achtergrond als melkveehouder en haar ervaring in de Tweede Kamer is Wiersma goed toegerust om deze uitdagingen aan te gaan.

Toekomst

Femke Wiersma is een ambitieuze en gepassioneerde politica. Zij heeft het potentieel om een grote impact te hebben op de Nederlandse landbouw en natuur. Haar benoeming als minister is een belangrijke stap in haar carrière, en het is zeker dat we nog veel van haar zullen horen in de toekomst.


Comments